Skip to main content

Vad är en pergola?

Vad är en pergola?

Pergola är ett ord som många slänger sig med, utan att kanske riktigt ha koll på vad det innebär. Vad är egentligen skillnaden mellan en pergola och ett uterum?

Vad är pergola?

“Pergola” är ett italienskt ord som kan översättas till lövgång eller lövsal. Rent konkret utgör en pergola ett slags extra rum utomhus; de har fyra ben men inga väggar, och kan välja att ha tak eller inte. Taket kan då vara växtprytt (därav det italienska namnet), vara i samma material som pergolan eller något helt annat som t.ex. flätad bambu. Pergolan gör helt enkelt att uterummet och -stolarna får ett eget litet “rum” och om det har tak kan ni njuta av skuggan utomhus, även under de varmaste sommardagarna. 

Vad är skillnaden mellan pergola och uterum?

Olika länder och marknader definierar både pergola och uterum på olika sätt. Vissa menar att en pergola snarare är gjord i metall medan ett uterum oftare byggs i trä. Men den största skillnaden är att uterummet oftare har väggar än pergolan. 

Komplettera ditt hem med en pergola

My Window erbjuder vackra pergolas, måttanpassade efter dina förutsättningar och behov.  Välkommen att kontakta oss för en konsultation, så leder vi er rätt.

0