Skip to main content

Så får du till en färgglad inredning med kalla och varma färger

Ibland behöver inredningen i hemmet få sig ett omtag. För att du ska kunna ladda batterierna på rätt sätt hos dig. Ett sätt att se på inredningen är utifrån färg, vilket har blivit alltmer trendigt de senaste åren. Här ger vi därför tips på färgglad inredningen med både kalla och varma färger!

Färgglad inredning kan få upp humöret 

Förutom att färgglad inredning kan göra ett hem både vackert och personligt har det ännu en fördel: det kan faktiskt få oss att må bättre. Många inredningsexperter påstår idag att den färgskala du har i inredningen påverkar vårt humör och sinne. Väljer du en varmare färgskala kan du känna dig mer välkomnad in i hemmet och kanske till och med gladare och piggare. En kallare färgskala får dig snarare att känna mer lug och ro. Vad fokuserar du på i inredningen, varma eller kalla färger?

Tips för färgglad inredning – med både kalla och varma färger

Färgglad inredning i ett konferensrum

Ett rum med två nyanser av varma kulörer gör ett stort och kanske anonymt rum inbjudande och hjärtligt.

1. Varma färger på väggen gör under för inredningen

Ett enkelt sätt att få in mycket mer färg i inredningen är genom att välja en färgglad väggfärg eller tapet. Här passar varma färger utmärkt för att skapa en mysigare känsla i rummet. Tänk dock på att varma färger kan få utrymmet att upplevas som mindre och kalla färger gör det motsatta, så anpassa gärna färgvalet efter det. Matcha väggfärgen med rummets gardiner, för en extra modern och tidlös touch på inredningen.

Färgglad inredning med kalla och varma färger

Här får två fåtöljer utgöra de varma accentfärgerna i rummet.

2. Inred med varma accentfärger

Ännu ett sätt att få in varma färger i inredningen är att använda sig av så kallade accentfärger. Detta innebär att man har inslag av en eller några få detaljer i varma färger. Detaljerna kan vara alltifrån större möbler såsom fåtöljer, bord eller gardiner till mindre prydnader såsom vaser, skålar och ljusstakar.

Färgglad inredning med kalla och varma färger

Tavelväggen utgör ett perfekt utrymme för att experimentera med färg i inredningen.

3. Tavelväggen skapar färgglad inredning

En iögonfallande metod för att skapa en färggladare inredning stavas tavelvägg. Här kan du blanda kalla och varma färger helt utifrån din smak och gärna variera med målade tavlor och fotografier på nära och kära. Tavelväggen kan dessutom vara hur stor eller liten som helst.

Färgglad inredning med kalla och varma färger

Den långa, turkosfärgade gardinen sätter tonen för detta färgglada rum.

4. Färgglad inredning med varma och kalla färger på gardinerna

Vill man inte göra större förändringar såsom att måla om eller tapetsera väggarna är en mycket simplare väg mot färgglad inredning att välja gardiner i en varm eller kall färg för att lyfta rummet.

På My Window är vi experter på måttbeställda gardiner online och tar gärna fram anpassade helhetslösningar till ditt hems fönster. Förutom gardiner arbetar vi även gärna med persienner, markiser och uterum. Välkommen att kika på vårt utbud, besök något av våra showrooms i Stockholm eller Göteborg eller hör av dig för en konsultation.

0