Skip to main content

Möbler till uterummet – inred utomhus!

Vinter som vår, i sol som i regn. Ett vackert uterum är alltid en plats där man både vill vila och umgås. Men att inreda ett uterum kan kännas klurigare än väntat. Vilka möbler till uterummet bör finnas med? Och hur ska man tänka kring material? My Window leder dig fram till de rätta stigarna i inredningsdjungeln. 

Rätt material på möblerna till uterummet

Tre tips: material på uterummets möbler

Innan du slår till på möbel A eller B till uterummet bör du ha svaren på följande frågor helt klara:

  1. Hur mycket tid kan du tänka dig att lägga på att sköta om möblerna?
  2. Ska möblerna stå utomhus och i så fall, under en hur stor del av året?
  3. Ska möblerna i uterummet kunna förflyttas lätt eller är det okej om de är tunga? 

Trämöbler till uterummet

Vilka material är då eftersträvansvärda att ha i möbelform i uterummet? Ett av de mest hajpade just nu är trä av olika slag. Det är ett tåligt material som kan skapa vackra möbler i en typiskt nordisk inredningsstil.  Sett till nackdelar kräver trä en del vård i form av oljning och slipning samt kan väga en hel del. Även bambu och rotting är två väldigt heta träslag på utemöbler i uterummet, framförallt i inglasade uterum då materialet inte klarar av att vistas under öppen himmel under en längre tid.   

Plastmöbler till uterummet

Något som länge setts som en nödlösning och osmickrande att ha i uterummet är möbler i plast. Men, hör och häpna, det håller på att ändras. Med ny, smakfull design, ett attraktivt pris och lite underhåll lockar denna nya årskull med utemöbler i plast. Dessutom klarar de av att stå flera år utomhus, om de får lite hjälp på traven i form av sporadiskt underhåll

Metall

Om du säger aluminium, gjutjärn eller rostfritt stål – ja, då säger vi stilistiska utemöbler. En annan uppstickare i materialväg är nämligen metall. Flera trädgårdsmöbler till uterum skapas nu i metallbaserade material, vilka har fördelen att de, förutom att det används mer och mer av skickliga designers, är tåliga som få och nästintill helt underhållsfria. 

Vackra möbler till uterummet

En rullgardin i screenväv från My Window passar perfekt i uterummet.

Möbler till uterummet – tre inredningsdetaljer som aldrig kan bli fel!

1. Solskydd för årets alla soldagar

Oavsett om det är en strålande försommarkväll eller en högtrycksdag i december kan solen ligga på ordentligt. Därför är ett solskydd till ditt inglasade uterum A och O för din fortsatta trivsel i detsamma. Där passar en rullgardin med screenväv perfekt, eftersom den stänger ute både direkt solljus samt värmen det skapar – utan att förstöra utsikten. 

2. Belysning för långa nätter

För att låta middagsbjudningen fortgå så länge som du faktiskt vill behövs funktionell och stämningsskapande belysning i uterummet. En storfavorit i just uterum är smakfulla ljusslingor, som både ger ett behagligt ljus och samtidigt fungerar som inredningsdetalj. 

3. Bord och stolar till frukost och fest

Många vill undvika att ha ett stort matbord i sina uterum, framförallt i de som är mindre. Men att ha någon form av avlastning för att kunna njuta av en lång och lat lördagsfrukost, eller varför inte en pigg och förväntansfull lördagsdrink, är i princip nödvändigt för att du och dina gäster ska kunna njuta av uterummet till max. 

Vackra möbler till uterummet

En möbel till uterummet: fåtölj med fotpall i rotting.

My Window inreder ditt uterum

My Window är så mycket mer än bara måttbeställda gardiner online. Oavsett hur ditt uterum är utformat har vi flera vackra inredningslösningar för det, tack vare vår expertis och mångåriga erfarenhet inom allt vad fönsterinredning heter. Välkommen att utforska vårt utbud av solskydd, terrassmarkiser och fönstermarkiser i vår webbshop.

0