Skip to main content

Scandinavian Homes
Birkagatan 19

My Window fick uppdraget att tillsammans med Scandinavian Homes att inreda en vacker sekelskiftslägenhet på Birkagatan 19 i Stockholm. I detta projekt valde vi på My Window att jobba med gardiner i olika färger och strukturer i de olika rummen. Detta för att få en egen touch på varje rum. I sovrummen valdes gardiner i mörkare färger för att få en mer ombonad & mysig känsla, men man valde färger som går ton i ton för att få en enhetlig känsla i hela lägenheten.

När det kom till vardagsrummet ville man lyfta fram de vackra vita stuckaturerna och markera dessa med hjälp av ett vitt tunt tyg. Skenorna sattes inte i tak utan under stuckaturen, detta gjordes för att stuckaturerna inte skulle döljas utan istället framhävas.

I Masterbedroom ville man åt en exklusivare känsla och valde därför dubbla skenor med gardiner för att få in extra tyg och ge rummet en hotellkänsla.  För att få in en extra mysfaktor i rummet så valde man att använda ett sammetstyg till den främre gardinen, och en tunn voile som den bakre.

Styling: Scandinavian Homes / Jesper Laursen
Inredare MyWindow: Vendela Arkrot & Felicia Kocsis
Installatörer MyWindow: Robin Blagojevic & Per Haug
Fotograf: Kronfoto
Tyger från bl.a. Lancelot, Kobe & Delius

Hotellosning-Satriano-01-Vit-Kobe-Scala-47-Vinrod-Sovrum
0