Skip to main content

Solskydd inomhus

Bästa solskydden för fönster inomhus!

Solskydd är något som många tänker bör finnas på varje altan och terrass. Men även inomhus kan olika typer av solskydd tjäna flera syften, likväl praktiska som estetiska. Här listar vi våra rekommenderade solskydd för inomhusbruk!

Tre tips på solskydd i fönster inomhus

1. Klassiska solskydd inomhus

Det som flest personer tänker på när de hör orden “solskydd inomhus” är kanske den klassiska persiennen i aluminium. Någon variant på detta solskydd går att hitta i princip varje hem, från studentkorridorer till huset i villaområdet. Kanske beror det på dess multifunktionalitet, då de kan installeras mellan glasrutorna i ett fönster, eller frihängande som en dekorativ inredningsdetalj. Persiennen gör det möjligt för dig att bestämma exakt hur mycket sol som ska kunna stråla in, samtidigt som den kan förse rummet med relativt mycket insynsskydd.  

Aluminiunpersienn

En tidlös persienn som heter mellanglaspersienn i aluminium.

2. Moderna träpersienner

Efter många år av mestadels vita nyanser gör de mörka och mer naturnära träslagen comeback. En trend vi ser är här för att stanna är, som följd av detta, persienner i trä. De är högt önskade solskydd för fönster inomhus eftersom de fyller samma funktion och för många är mer estetiskt tilltalande. 

My Windows träpersienner kan beställas i tre olika träslag. De ger alla rum de sätts upp i en genuin och jordnära känsla, och kan med fördel matchas med andra naturmaterial såsom linne och jute. 

Detaljbild på träpersienn

Vackra persienner i trä ger inredningen en naturlig touch.

Vertikaler miljöbild

Stilfulla måttbeställda lamellgardiner låter ljuset få ta plats tack vare screenväven.

3. Följsamma screenvävar

Vill du bara stänga ute de allra starkaste solstrålarna men inte eliminera så mycket av ljuset de ger. Då är kanske screenvävar det bästa solskyddet inomhus för dig. De stänger ute det mest påträngande solljuset och värme under sommaren, men släpper ändå igenom mycket ljus och är även relativt transparenta, vilket gör att de går att se igenom. På My Window hittar du screenvävar i solskyddsprodukter som rullgardiner och lamellgardiner.

Solskyddsexperter sedan 1984

My Window levererar de bästa solskydden inomhus, såsom rullgardiner, hissgardiner, plisségardiner, gardiner, persienner och duetter. Vi har olika produkter och lösningar för ditt fönster, allt från transparenta vävar till mörkläggning. Dessutom måttbeställer vi alla produkter efter dina behov, så att du får det solskydd du behöver oavsett formen på ditt fönster och dina önskemål.

0