Skip to main content

Gardiner i vardagsrummet

Vardagsrum

Inspiration till gardiner i vardagsrummet

Snygga och funktionella gardiner Vardagsrummet är det rum där vi tillbringar mest vaken tid och då är det viktigt att du trivs med inredningen. Något som förstås ställer höga krav på din gardin. Förutom att den ska se snygg ut ska gardinen i vardagsrummet förhindra reflektioner i TV och dator, skydda dina möbler från solen och skapa en alldeles lagom inomhustemperatur.

Reflektion

Om du vill ha det så ljust som möjligt i vardagsrummet ska du välja tunna och ljusa gardiner som kan dras helt åt sidan, eller en Screen rullgardin som reflekterar solens strålar utan att ta bort utsikten. Har du ett vardagsrum med hemmabio vill du kanske kunna göra det helt ljustätt och bör välja mörkläggningsgardiner.

Temperatur

En skön temperatur i vardagsrummet är viktigt och det kan dina gardiner hjälpa till med. På vintern är det bra att använda tjockare gardiner som isolerar, särskilt om du bor i ett äldre hus med fönster som inte är helt täta. På sommaren ger tunna och skira gardiner en ljus och fräsch känsla och släpper in ljuset.

Insyn

Om du bor nära dina grannar kan det vara skönt att slippa insyn. Särskilt på vintern när det är mörkt ute och ljust inne. Tunna och Täta gardiner kan placeras precis där du vill ha dem just där och då, och de fungerar bra i vardagsrummet när de släpper in ljuset men endast visar skuggor. Plisségardiner och hissgardiner är två andra bra alternativ som både förhindrar insyn och inreder ditt rum.

Lancelot-Paris-vit-ink-Fastello-vit
0