Skip to main content

Köpa färdig pergola

Ska du köpa en färdig pergola? Här är 4 tips!

Ge din trädgård ett nytt syfte, få ett privat utrymme utomhus och öka värdet på din fastighet. Anledningarna till att investera i en pergola är många. Här listar experterna på My Window fyra saker att tänka på innan du köper en färdig pergola!

4 tips innan du ska köpa en färdig pergola

1. Bestäm dig för pergolans material

Ett av de största frågetecknen att räta ut innan ett pergolaköp är materialet. Många pergolas idag är gjorda i trä, men det betyder inte att det är optimalt. Precis som med staket och altaner medför en pergola i trä merarbete i form av underhåll, rengöring, oljning och så småningom möjligen även utbyte. Därför rekommenderar My Window alltid våra kunder att investera i en mer hållbar pergola i material som aluminium, rostfritt stål och fiberglas.

2. Vilken design på pergolan ser du framför dig?

När du vet vilket material du vill ha är nästa steg att tänka ut en design. Vissa föredrar en klassisk look med främst en solskyddande funktion, andra väljer hellre en modern och multifunktionell pergola med glasväggar. Vill du inspireras? Bläddra i inredningstidningar och klicka dig runt på Pinterest så kommer du tids nog få en känsla för vilken pergoladesign som faller dig mest i smaken. 

3. Välj plats

Innan du köper en färdig pergola bör du också veta var pergolan ska stå. Här spelar också den önskade storleken på pergolan in. Vad vill du kunna använda den till när den väl finns där?  Tänk också på vilket läge pergolan ska ligga. Vill ni hellre njuta av den i solnedgången eller under den gassande sommarsolen? Låter det som många frågor finns vi på My Window alltid redo för att svara på dina pergolafunderingar.

4. Ta reda hur den installeras

Sista faktorn att ha i åtanke är hur pergolan installeras. Att få en färdig pergola på plats på egen hand kan vara klurigt och bör helst hanteras av proffs. Investerar du en pergola från My Window hjälper våra utbildade installatörer dig mer än gärna med hela installationen, från början till slut.

Köp färdig pergola från My Window

My Window är inte bara återförsäljare av måttbeställda solskydd, markiser och gardiner online. Förutom nästan 40 års erfarenhet av fönsterinredning har vi även många års kunskap inom specialanpassade uterum och pergolas. Tillsammans med dig tar vi fram det perfekta extra utrymmet i din trädgård. Kontakta oss, så kommer vi på hembesök så att vi kan anpassa pergolan utifrån dina önskemål och förutsättningar. 

0