Skip to main content

Vad kostar markiser?

Så kan du hålla nere priset

Dags att investera i nya markiser? Grattis till ett dekorativt och praktiskt solskydd till fönstret eller uteplatsen! Men vad kostar markiser och hur kan man se till att hålla priset nere?

Vad kostar markiser och solskydd?

Vad markiser kostar beror på ett flertal faktorer. Den generella tumregeln är: ju mer “standard” och ju färre tillval, desto lägre pris kan du förvänta dig. Lite som med bilköp, helt enkelt.

Men vad innebär då standard kontra tillval i markisvärlden? Det kan gälla alltifrån montering och material till hur markiserna vecklas ut. Följ de fyra tipsen nedan för att få reda på hur du kan få markiserna att kosta mindre!

Tips för lägre kostnad på markiser

Detta ska du tänka på för att få markiser att kosta så lite som möjligt.

1. Manuella eller motordrivna markiser

Har ditt val fallit på en terrassmarkis, vertikalmarkis eller fönstermarkis står du inför ännu ett handfast beslut att ta: huruvida markisen ska fällas ut och in. Idag är det absolut mest standard med manuella markiser, som antingen vevas upp för hand eller genom att man drar i ett snöre. Dessa bör du välja om du har en snäv markisbudget. Är du ute efter mer bekvämlighet kan du antingen välja mellan en markis som styrs motoriskt via en app eller en fast knapp, vilket börjar bli mer och mer standard idag.

2. Typen av väv prissätter markiser olika 

En annan faktor som styr priset på markiser är vilken väv de är gjorda av. Ju fler specialfunktioner väven har, desto mer kostar markisen. Så vill man hålla priset nere kan man inte förvänta sig en vattenresistent eller en på annat sätt specialutvecklad markisväv, utan gör då bäst i att välja en av leverantörernas standardvävar. 

Det går även bra byta ut vissa vävar, så har du möjligheten att byta en väv istället för att montera upp en helt ny markis är det ett sätt att gå mer varsamt fram mot plånboken på.

3. Mer eller mindre markismontering

Vid inköp av en ny markis behöver den även monteras. Om du skulle känna att du sitter inne på tillräckligt mycket kunskap och fingerfärdighet i ämnet kan du naturligtvis ge dig i kast med att montera markisen själv, då du alltid kan önska att få monteringsanvisningar bifogade i leveransen. Detta eliminerar en monteringskostnad, men ha i åtanke att det kan vara en riskfylld insats eftersom markiser kan vara tunga och behöva fästas på relativt hög höjd. My Window rekommenderar att du alltid tar hjälp av ett proffs vid uppsättning av markiser – hör av dig till oss om du behöver fler råd kring detta.  

4. Taktfulla markistillbehör

Slutligen finns även en hel del andra tillbehör du kan välja att lägga till eller inte när du införskaffar markiser. Alltifrån skydd till sol- och vindsensorer går att lägga till. Hur stor bekvämlighet du känner att du behöver avgör också den slutgiltiga totalkostnaden för inköpet.  

Markiser från My Window

My Window profilerar sig främst som fönsterinredare. Men från oss kan du ändå beställa så mycket annat än måttbeställda gardiner online. Vi vill att alla dina fönster mot världen ska vara funktionella och vackra, både inomhus och utomhus. Därför arbetar vi även med markiser och solskydd.  Vet du inte vilken typ av markis som passar dig bäst? Kontakta oss för en konsultation, så tar vi fram den markislösning som passar ditt hem och din budget.

0