Skip to main content

Gardinskola – Fem tips om gardiner!

Med snart 40 år i branschen kan vi på My Window med säkerhet säga att vi kan gardiner. I den här gardinskolan delar vi med oss av kunskapen! Här kommer fem av våra bästa tips.

My Windows gardinskola

1. Varför inreda med gardiner?

Att gardiner ger en väldigt ombonad känsla i hela rummet vet de flesta som läst våra inspirationsartiklar. Men gardiner är så mycket mer än bara en inredningsdetalj. De är ett sätt att uttrycka din personlighet, ett sätt att välkomna våren på och ett sätt för dig att sova bättre. Gardinens funktion är helt enkelt otroligt mångfacetterad. Välj en mönstrad gardin i sammet med mörkläggning i det sobra sovrummet, eller sätt upp gardiner i två olika strukturer, på varsin skena, för att få ditt hem att se ut precis som i inredningsmagasinen. 

2. Mängder av material

Många tänker främst på vilken färg till gardinerna de ska välja. Detta är naturligtvis något som får gardinen att sticka ut eller smälta in, men vi på My Window vill slå ett slag för materialvalet. Gardintyger finns i alla möjliga kvalitéer och utförande, från följsamt linne och imponerande sammet till tunna voiler och naturlig ull. Att välja rätt väv är därför, i vår mening, lika viktigt som att välja rätt färg.

3. Gardinskolans kulörkuriosa

Experterna på My Window är eniga: välj gärna färg till dina gardiner. Det skapar en fin helhet till ett rum och kan dessutom påverka vår sinnesstämning. Naturligtvis finns inget självklart svar på vilken den bästa gardinfärgen är. Däremot kan vi ta reda på vilken som är den bästa gardinfärgen i ett specifikt rum hos just dig eller på din arbetsplats. Det finns nämligen färger som påverkar oss mer positivt än andra, och färger som får oss att känna oss lugnare än andra. Kontakta oss, besök våra Showrooms eller läs vår artikel om hur du får färgglad inredning att funka för att få reda på mer.

4. Mörkläggningstrion

Att skapa mörkare sovrum för att göra sömnen en tjänst görs med fördel med hjälp av mörkläggningsgardiner. Här är vår tre i topp-lista för dig som är i färd med att skaffa det!

  1. Mörkläggande gardintyger som hängs vägg till vägg och tak till golv gör sovrummet härligt mörkt. Dessutom dämpar det ljud och ger en ombonad känsla.
  2. För att få kombinationen av ljuddämpning, insynsskydd och mörkläggning är en så kallad hotellösning fantastiskt. Läs mer om hotellösningar. 
  3. Mörkläggningsgardiner behöver absolut inte vara tråkiga. Vi på My Window erbjuder mörkläggande tyger i flera olika strukturer och massor av färger.

5. Välja gardinens ABC!

Att välja gardin kan kännas svårt. Så ska det inte behöva vara. Därför har vi här tagit fram en snabbguide med frågor inom tre olika områden innan du kan bestämma dig för vilken typ av gardin du ska ha var i hemmet!

A. Vilket rum ska gardinen hängas upp i: vardagsrum, sovrum, kök eller badrum?

B. Vilken form har fönsterutrymmet som gardinen ska inrama? Horisontellt, vertikalt, snett takfönster eller kanske en nock?

C. Vilka funktioner är viktiga för dig att gardinen har i just det här rummet? Gardinen kan hjälpa dig med bland annat följande:

  • Skydda möbler och inredning från ljus och blekning
  • Mörkläggning
  • Hålla temperaturen nere under de varma månaderna
  • Insynsskydd
  • Motverka bländning på TV och andra reflekterande detaljer

Exklusiva gardiner från My Window 

Känner du att du vill insupa ännu mer kunskap än vad vår gardinskola har att erbjuda kan du alltid vända dig till oss på My Window. Förutom att vi beställer markiser, persienner, gardiner och mängd andra produkter utifrån dina mått och behov, erbjuder vi även konsultationer på plats i våra Showrooms. Där kan du få expertråd om dina gardiner i Stockholm eller dina gardiner i Göteborg.  Välkommen att uppleva vårt stora utbud av tyger i världsklass.

0